Ga naar de inhoud

De school

Veilig leren vanuit vertrouwen

De Berg en Bosch School is er voor leerlingen met een vorm van autisme, met een vestiging in Houten en een vestiging in Bilthoven. We zijn een school voor leerlingen die om verschillende redenen extra onderwijs en ondersteuning nodig hebben.

Het beste uit jezelf halen

We zorgen er met een enthousiast team voor dat onze leerlingen zich veilig voelen en met plezier naar school gaan. Maar bovenal geven we ze vertrouwen in zichzelf. Zo leren ze om zelf te leren, samen te werken en zelfstandig kunnen functioneren in de samenleving. Dit is wat ons drijft, waarin we geloven en wat we willen waarmaken.

Locatie

Op de Berg en Bosch School Houten geven we les aan negen groepen met leerlingen in de basisschoolleeftijd. Onze school zit op de begane grond van een modern schoolgebouw met drie verdiepingen, dat we delen met het Berg en Bosch College. Bij het schoolgebouw zit een mooie en grote groene buitenruimte met twee pleinen, speeltoestellen en een afgeschermd kleuterplein. Ook het voetbal- en basketbalveld wordt fanatiek gebruikt. En in onze natuurtuin met klim- en klautertoestellen kunnen leerlingen heerlijk op ontdekkingstocht.

Groepen

We geven les aan leerlingen in de basisschoolleeftijd, verdeeld over negen groepen. Elke groep draagt de naam van een vogel, zoals de Leeuwerik, de Lijster en de Grutto, en wordt geleid door een klassenteam. Het klassenteam bestaat uit een leerkracht en in bijna elke klas een onderwijsassistent of stagiaire.
We werken met kleine groepen, zodat we oog hebben voor ieder kind. Elke groep telt maximaal 15 leerlingen. De kleutergroep telt maximaal 12 leerlingen.

Onze jongste groep is een OZA-groep: in deze groep bieden we het onderwijs-zorgarrangement. Omdat onze leerlingen gebaat zijn bij rust, zijn onze lokalen prikkelarm ingericht.

Kom werken met plezier

Op onze school verzorgen we met een betrokken en ervaren team van leerkrachten, onderwijsassistenten en stagiaires het onderwijs.

Ben je benieuwd of werken bij één van de Berg en Bosch scholen ook iets is voor jou? Bekijk onze vacatures, of bezoek onze locaties.

Ouderparticipatie

Samenwerken met ouders en verzorgers vinden we zeer belangrijk. Zij kunnen de school helpen met waardevolle informatie over de leerling, waardoor duidelijker is wat een leerling nodig heeft om zich te ontwikkelen. Daarom heeft de school door het jaar heen op meerdere momenten contact met de ouders.

Organisatie

Onze school is onderdeel van Berg en Bosch Onderwijs. Hieronder vallen ook:
— Berg en Bosch School Bilthoven
— Berg en Bosch College Houten
— Berg en Bosch College Bilthoven
Berg en Bosch College Houten is gevestigd in hetzelfde gebouw als onze school.

De twee basisscholen werken nauw met elkaar samen. Naast een gezamenlijke medezeggenschapsraad en ouderklankbordgroep, hebben we een gezamenlijke Commissie voor Begeleiding. Deze gaat over de plaatsing van leerlingen.

Gewoon Speciaal Onderwijs

De vier Berg en Bosch scholen vallen onder de Stichting Gewoon Speciaal Onderwijs (GSO). Stichting GSO zet zich in voor leerlingen met een specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoefte in Midden-Nederland.

Praktische informatie

Lees meer over onze schooltijden, vakanties, studiedagen en andere praktische informatie.

Documenten en protocollen

Alle belangrijke documenten, protocollen en formulieren vind je samen op één verzamelpagina.