Ga naar de inhoud

Speciale programma’s

Onderwijs zorg-arrangement (OZA)

Bij ons op school is een groep voor maximaal 12 kleuters, de Meeuw. De kinderen in deze groep krijgen onderwijs en een behandeling ineen. Om zo zorgvuldig te kunnen bieden wat er nodig is, werken een leerkracht, een onderwijsassistent en een jeugdzorgwerker van Youké samen.

De behoefte van het kind is leidend, zo nodig kan er ook ondersteund worden vanuit andere disciplines. Onze samenwerking met Youké maakt het mogelijk om de ouders of het hele gezin te begeleiden.

Met een zorgbeschikking van de gemeente en een toelaatbaarheidsverklaring komt een kind in aanmerking voor het OZA arrangement.

Positieve groepsvorming

Om de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen te volgen en te stimuleren, werken we met de KiVa methode. Dit is een betrouwbare methode om pesten tegen te gaan, positieve groepsvorming te bevorderen en de sociaal-emotionele ontwikkelingen van leerlingen te stimuleren.

Meidenclub

De verhouding jongens-meisjes op onze school is niet gelijk. Deze wisselt, maar gemiddeld bestaat ons leerlingenbestand uit 10% meisjes en 90% jongens. Om de behoefte van de meisjes aan ‘meidencontact’ te faciliteren, is er een vast moment in de week waarop meisjes elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren: de Meidenclub.